2008. november 22.

Az egészség a legfontosabb...

Csütörtökön vissza kuncsorogtuk KicsiLányt a dokihoz, nézze meg legyen szíves a nem túl szép, sőt irtó csúnya hólyagokat a derekán, és szerte a testén, mert az igaz, hogy láttunk már ilyet a bőrén, de attól még nyugtalanító... Megnézte, és igazából Neki sem tetszett, de nagy eséllyel hatnak a homeopátiás szerek, és attól vannak. Biztonság kedvéért nem havonta, hanem 2 hetente szeretne ránézni. Megnyugtató.
A sors és a védő angyalaink közösen görgették elénk ezt a döntést, hogy homeopata orvost váltsunk. Miért? Az új Doktornő egyik alapító tagja a Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálynak, amelynek megbízott vezetője is. A mi fejünk felett pedig az utolsó sebészeti kontroll óta műtét lebegett. A köldöksérve nem abban az ütemben gyógyul, ami kizárhatná a műtét lehetőségét, illetve az év közben begyűjtött hasfalsérv megvizsgálása után fixre vehettük a műtétet. Az ellenőrzést végző orvos nem volt túl egyértelmű, és a tényeket sem tudta úgy közölni, hogy ne bőgjünk felváltva Apával...
Ezzel szemben a homeopata doktornővel történt beszélgetés után már tisztán látunk, és dönteni is tudtunk. Egyelőre nem küldjük KicsiLányt altatásos műtétre, hiszen ezek a sérvek az esetek 98 %-ában nem fájnak, és semmilyen problémát nem jelent az Ő életében. Persze ettől függetlenül meg kell műteni, mind a 2 sérvet, de ez ráér óvodás, vagy kisiskolás korában. A doktornő megnyugtatott, hogy ezek a műtétek a gyerekeket viselik meg a legkevésbé, és egy reggeli műtét után már jó eséllyel otthon alhat este. De mindenképpen figyeljünk oda, a maradék 2 %-ára, amikor gyakori has fájása van a páciensnek.
Amíg változás nem lép be, mindenképpen megvárjuk a következő kontrollt, 3 évesen.
Plusz megkaptuk az időpontot is a 2 éves státusz vizsgálatra, és pneumococcus oltásra, december 18.-ra, 12.45-re.

1 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

Hát igen... ijesztően hangzik a műtét, de rendbe kell tenni!
Puszi