2008. december 25.

Szenteste!

A nap igazából ugyanúgy telt, mint bármelyik vasárnapi nap, talán csak annyiban volt másabb, hogy tovább tartott a konyhai mutatvány!
Mintha érezte volna, a délutáni alvást nagyon lekurtította. Bár így utólag, még segített is ezzel nekünk! Ébredése után átpasszoltuk Nagyihoz, mert ugye itthon az "Angyalok" :D tüsténkedtek :D!
16.00 után vette át Apa KicsiLányt Nagyitól, aki aztán tovább is ment Keriékhez, Dédikéhez. Az ajtót átlépve rögtön a fürdőszobában landolt, fürdés, hajmosás.....
Közben a konyhában a kacsa már elkészült, a rántott húsok sorakoztak....
Az öltözés nagyon könnyen ment, hiszen már annyira kíváncsi volt, a csukott ajtó mögötti dolgokra, hogy még egy csatot is megengedett a hajába tenni.... nagy zavarában.... és egyszer csak megszólalt a csengő.... sprint! :D
Az arcán lévő döbbenet, hogy egy fa van a nappaliban, a felismerés, hogy "Jaaaa erről volt szó!", és az alatta lévő ajándékok! :D Első körben elhitte, hogy a dobozok csak úgy alenature az ajándékok, és kezdte őket egymásra pakolni.... megmutattuk, hogy le kell szedni a csomagolópapírt, a technikát (tépd ahogy bírod) hamar elleste, és próbálta elsajátítani.... "Érdekes" módon, a nagy dobozok felé kacsingatott. (A Nagyi és Mama ajándékát nagyon szemmel kellett tartani, mert félő volt, hogy előbontja.)
Jézuska elég jó Csengéből, mert az ajándékok, főleg a nagy ajándék Fifi virágoskertje formájában nagyon nagy sikert aratott! (Sokkal nagyobbat, mint gondoltam volna! Megítélésem szerint kb. nyáron kellett volna elkezdeni foglalkozni vele, ilyen mélységekig. Persze örülök, hogy nem így lett.) A másikat csak véletlenül szúrta kis Jézuska 23.-án. Egy favonat szett kislányoknak. Természetesen a könyv sem hiányozhatott a fa alól! Füzesi Zsuzsa, Mondókáskönyv sorozatának a 3. részét rejtette a csomagolópapír.
A játék elkezdődhetett. Enni, inni nem volt ideje, de nem is vártunk mást a nagy izgalomban!
Később befutott Nagyi is, és a Mamáék is!
Nagyit elkísérte Jézuska, és a fa alá csempészett egy bölcsőt paplannal, párnával, hogy legyen hol aludnia a Babádnak! (Akinek minden megkérdezéskor más és más a neve :)) Mint egy gondos anyuka, először Ő próbálta ki, hogy elég biztonságos egy pici babának. Miután meggyőződtünk róla, hogy Őt is elbírja...... (egy bölcső, ami ide oda ringatózik.... a frász kerülgette a népet.... :P)

Minden ajándék átadást ugye puszi kísért, és "Bobo Kaácso!" szöveg! Az ajándék átadása után, még megmutatta pl. a Mamának, hogy hogyan tudja kibontani, a Nagyinak, hogy ott egy másik is... De a mi ajándékaink bontásánál is figyelemmel kísért mindent.... olyan érzésem volt, hogy a kíváncsiságnál kicsit több motiválta.... Senkinek az ajándékát nem akarta lenyúlni, vagy elsajátítani. :)
Ahogy ott játszott pici mosollyal a karácsonyfa előtt, csak néztem, és olyan béke, nyugalom fogott el. Minden annyira tökéletes volt...

...és még mindig az...
Most értünk haza Nagyitól, akinél a karácsonyi ebédet fogyasztottuk.
Csenge vélemény Nagyi fájáról: "Ez nem Fa!" Ugyanaz a kis mű fenyő volt, mint 1 éve! És ha azt is figyelembe vesszük, hogy egészen tegnapig "Pici Fát!" kért a Jézuskától... meglepődtünk. Nagyi igencsak lepaktált a Jézuskával, mert az Ő fája alá is becsempészett számunkra pár dolgot! Kicsi Lány gazdagabb lett egy öltöztethető fa játékkal (macipár) és Pöttyös Panni az óvodában könyvével!
Ebéd után még kicsit szétkapta a lakást, majd elköszöntünk.
Most mindenki a kötelező csendes pihenőjét tölti, hogy újult erővel vethessük be magunkat Dédikénél! :)




Őszinte tiszta szívemből kívánok mindenkinek ekkora békét, és boldogságot, mint ami most körülöttem zsong! :)

1 megjegyzés:

Tündi,Luca és Zsombi írta...

Boldog Karácsonyt kívánunk még1x! :) Örülünk,hogy ilyen jól sikerült a szenteste :) ű
Puszi