2008. december 8.

Család, advent, vigyorgós vasárnap...

Hááát a Mikulás érkezését erős tiltakozás követte 5.-én este. Miután mondtuk Neki Apával, hogy "Éjjel, miután elaludtál, jön a Mikulás bácsi, és beleteszi az ajándékokat a cipődbe, amiket kitettél az ablakba..." mondatot sem fejezhettük be, mert erős tiltakozásba kezdett: "NEM!!! Bácsi ide nem!" És a szobájára mutat! "Oda! Oda, idan!" Mutatott a nappali felé! :D Apa még elkezdte volna magyarázni, hogy nem jön be, csak az ablak résén keresztül... de itt meg én fojtottam belé a szót, mert kezdett nagyon scifibe átmenni a dolog! Úgyhogy rövidre zárva egy kurta "Reggelre tele lesz ajándékkal csukád!" dal letudtuk.
Persze reggelre tele volt a cipő, asztal, megfogyatkozott a kakaó, keksz, úgyhogy minden a beígért módon történt. Miután a legnagyobb Mikulás csokit kibontotta, és lefejezte, szépen ráérősen... egész délelőtt átvizsgált, megkóstolt mindent. Reggeli helyett csoki, tízórai helyett nyalóka, ebédre kakaó, csoki és keksz.... ebéd után egy kiadós alvás, amiből a papáék és Arany keltették, majd Nagyi, és Keriék is megérkeztek. Jó kis délután volt, sok sok édességgel, beszélgetéssel, ha ilyenre terveztük volna, akkor sem sikerül így! :)
Vasárnap Dédmamáékat látogattuk meg Győrasszonyfán! Már nagyon várták a Kiscsajt, és szerencsére Ő sem okozott csalódást. Már régi ismerősként fogadta Őket, és csak nagyon rövid ideig volt megszeppenve.
Mivel Dédiékkel nem olyan rendszeres a kapcsolat tartás, így hozzájuk a Mikuláson kívül a szülinapi manók és a Jézuska is letette már az ajándékokat. Egy
babakocsi,egy újabb Pöttyös Panni és a Zeneovi Jeles napok 2. CD várta a Kisasszonyt!
Mindhárom ajándéknak fantasztikus sikere van. A babakocsival azóta is rodeózik, Panniból már olvasott, olvastatott, A zenére pedig már ott is rázta a pelust, és azóta is szól folyamatosan! Úgyhogy azt hiszem ez egy kimondottan sikeres hétvége volt. És megkoronázásképp egy vasárnap esti kis színjáték:
A Tv-ben egy hercegnő nagyon szép ruhában, Kérdezem Tőle: "Ugye milyen szép ruhája van a Hercegnőnek a Tv-ben?"
Válasz: "Áááá nem! Eccséé! Eccséé szé.... Cicás!" :D Egy cica mintás kezes lábas pizsamában volt. Előzőleg Ő maga választotta, mert Apa által választott Snoopy-s nem volt jó! És miközben ezt közölte Velünk szépen finoman végigsimított a pizsamáján és illegett billegett benne párat! :D Mit mondhatnék! Vonyítottunk Apával!

Gerti! Azért Kakaó, mert a szójásból az finom, de a szójatej.... az Brrr! Csenge nem ihat tejet, és persze, hogy megkóstolja, amit a Mikulásnak készítünk! :P

3 megjegyzés:

csupella írta...

Szia!nagyon orulok,hogy neked is kellemes hetvegeben volt reszed.A lakasotok gyonyoru lett,es a koszoru is fantmikisztikus:)
Sajnalom,hogy meg mindig nem vagy teljesen jol,de talan majd ez a sok nasi rendbe hozza egeszsegedet:)
Pusz

Bianka és Karina írta...

Nagyon helyes lehettél amikor kitiltotad APÓ-t a szobádból:))
De a szépség ügyben Én is neked adok igazat!:))))
Szupi ajikat kaptál ám,az a babakocsi,klassz nagyon!!:))
Az előző bejegyzéshez pedig csak annyit,hogy Anya igazad van!!Csenge az első!!!!!!
Pusza!!

Hello Kitty írta...

Nagyon szupi ajikat kaptál!!!!!
A napokban az étkezéseim nekem is inkább az édességekből áll!!!
Egy évben egyszer még belefér!!!
Anya!
Naná hogy Csenge szülinapja a fontosabb esemény!
Teljesen igazad van !!!!
Puszillak Kitty