2008. október 24.

Alvásról, ekcémáról, hozzátáplálásról, homeopátiáról...

Alvás! Visszakaptam a Kicsi Lányomat! Mint azt sokszor írtam már, 15 hónapos koráig képes volt az önálló elalvásra! Amit úgy kell elképzelni, hogy betettük az ágyába, megpusziltuk, elköszöntünk lekapcsoltuk a villanyt, és reggel érte mentünk! Aztán jött a pokol, amit remélem nagyon gyorsan elfelejtünk! És 2 hete így fest ez a dolog: Vacsora, fürdés után Apától elköszön, bemegyünk, kislámpa felkapcsolása, választ egy mesét a Pöttyös Panniból, elmesélem Neki, puszi, elköszönés, lámpalekapcsolás, és kijövök a szobából! Bár egyelőre még a közelben kell lennem, mert leellenőriz, de már nem kell a szobában a sötétben ücsörögni, és vitázni, hogy "feküdj vissza", "nem, már nem megyünk ki", stb.stb.stb. Ez a lehető legnagyobb ajándék a számomra! Olyan okos!

Sajnos megint csúnya a bőre, de most megint másféleképpen. Olyan, mintha vastagon meleg kiütéses lenne. De nem az! 2 verzió van, vagy a most alkalmazott Rhus toxicodendron okozza, ami nem túl valószínű a kiütések külleme miatt, vagy a pár napja oly imádott kakaó... A biztonság kedvéért azért leállította a Doktornő, és a Sulfurt kapja 3-4 napig naponta 2x3 golyót! Ez kivezeti a szervezetéből ha mégis a Rhus okozta volna.
Sulfur CH30: Kén. A természetben szabadon előforduló elem.

Javallatok:

Bőrproblémák, gyulladások, viszketés, periodikus tünetek, vérkeringési panaszok, aranyér. Lábadozás. Gyakran használt alkati szer.

Jellemzők:

Tevékeny, szilaj, szabályokat felrúgó egyén, aki mindig reménykedik, álmodozik. Lusta, éhes, mindig fáradt. Rendetlen. Intelligens. Melegvérű. „Filozófus rongyokban”.

Tünetek:

Mindenfajta bőrelváltozás, kifejezett viszketés és vörösség, mely a vízre, főleg a meleg vízre nagyon romlik. Égető fájdalmak, testnyílások kivörösödése (pl. száj, fül, végbélnyílás stb.). Gombóc-, szálka-, hajszálérzés a torokban. Duzzadt, vérző fogíny. Keserű szájíz, főleg reggel. Szúró máj- és léptáji fájdalmak, főleg köhögéskor és evés után. Sokat iszik. Édességet nagyon szereti, de a gyomra nem bírja. Fájdalmas, könnyen vérző, nagyméretű aranyeres csomók. Rendkívül bűzös széklet, legtöbbször hasmenés. Égető talpfájdalmak, lábát kidugja a takaró alól. Könnyen kimelegszik, hajlamos az izzadtságra. Verejtéke kénszagú.

Javul:

Eliminációk után (verejtékezés, vizelet-, székletürítés). Szabad levegőn. Száraz melegtől.

Romlik:

Melegtől (különösen ágymelegtől), víztől, fürdéstől, nedvességtől, nagy mennyiségű édesség és alkohol fogyasztásától.

forrás: http://www.natursziget.com

Már teszteljük az alternatív megoldásokat, úgy, mint szójakakaó (nem is rossz) és a laktózmentes tej, ami felforralva még édesebb, és ... furább! Sajnos az is inkább csak forralás nélkül ízlene... :S
Remélem most sikerül megelőzni az agresszív Kisasszony kitörését!

Nincsenek megjegyzések: